Intresseanmälan

Nya vyer. Mitt i stan.

Här vid ”Berget” har tidigare funnits bostäder och vid Motala Ström låg under flera hundra år minst ett 20-tal kvarnar som har fått ge namn till området. Kvarnbacken blir det perfekta läget för dig som vill bo centralt i city, ha gångavstånd till Universitetet, Visualiseringscenter och Louis de Geer, och samtidigt känna kvarnarnas och historiens vingslag i Norrköpings fantastiska Industrilandskap. Kvarnbacken byggs i tre kvarter. Tillsammans knyter de samman området vid S:t Persgatan med Industrilandskapet till en komplett stadsdel. Där vi tidigare såg parkeringsplatser och baksidor på byggnader får vi nu en levande stadsdel.

Bostadsväljaren

I den interaktiva bostadsväljaren kan du titta närmare på lägenheterna.
Här kan du se våningsplan och var i husen lägenheten ligger och vilken hyra den har.
När du klickar på en lägenhet så får du upp en översiktsbild och planritning.
Här kan du också ladda ner bofaktabladet med en skalenlig planritning.

Har du tänkt skicka in en intresseanmälan?
Ha koll i din skräppost efter svarsmail och ev. erbjudande!

Elva hus i tre kvarter

Kvarnbacken byggs i tre kvarter fördelade på elva hus. Husen har mellan fem och åtta våningar med lägenheter i storlekarna 1 till 4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats.
Tillsammans knyter de samman området från S:t Persgatan till Industri­landskapet och skapar en komplett stadsdel i cityläge.

Här bor du hållbart.

All vår nybyggnation av bostäder miljöklassas enligt standarden Miljöbyggnad Silver. Vi lägger särskild vikt vid att skapa miljövänliga bygg­nader och hållbara stadsmiljöer. Kvarnbacken värms med fjärrvärme och elen kommer från vindkraft och solenergi. Här har du också själv full kontroll över din el- och varmvattenförbrukning och kan på så sätt bidra till en bättre miljö. I garaget finns laddstolpar för elbilar. Vi har även sopsortering i särskilda miljörum.

Låt dig inspireras!

Samtliga lägenheter har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar stor frihet när du vill möblera efter din egen smak. Balkongerna är rymliga med plats för en skön sittgrupp och lite växter om du vill odla. Det finns antingen klädkammare eller skjutdörrsgarderober i rummen. Golven är av hög standard med parkett i samtliga rum samt klinker i hall och badrum. Badrummen har golvvärme och handdukstork samt tvättmaskin och tork­tumlare. I köket har du diskmaskin och induktionsspis med varmluftsugn.

Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Det finns också gemensam tvättstuga samt förråd, cykelrum, barnvagns- och rullstolsförråd.

Glöm bilen. Du kan gå till allt!

Du behöver egentligen ingen bil när du bor här. För härifrån har du nära till allt. Förutom kultur, nöjen, sport och shopping har du även vårdcentral, tandläkare, buss och spårvagn på gångavstånd. Det mesta finns bara några minuter bort. Och till Resecentrum tar det inte mer än cirka 15 minuter att gå. Men vill du ändå ha bil, ställer du den smidigt i garaget under huset där du kan hyra plats.

Översiktsplan

Snabba fakta.

ADRESS
S:t Persgatan, Kvarngatan, Källvindsgatan.

LÄGENHETER
1-4 rum med 2,60 meter i takhöjd. Lägenhetsyta 33-112 kvadratmeter.

UTRUSTNING
Ekparkett i alla rum, säkerhetsdörr till lägenheten, skjut­dörrsgarderober/klädkammare, ljudisolerade fönster med persienn, fönsterbänkar av stenmaterial. Badrum med elektrisk golvvärme, handdukstork, klinker och kakel samt tvättmaskin och torktumlare (kombinerad maskin i de mindre lägenheterna). Välutrustat kök med bland annat induktionsspis med varmluftsugn. Diskmaskin finns i alla lägenheter.

BALKONG/UTEPLATS
Lägenheterna har balkong eller uteplats med undantag för ett fåtal 2:or och ett antal 1:or.

EL- OCH VARMVATTENFÖRBRUKNING
Individuell mätning, ingår ej i hyran.

TV/INTERNET
Anslutning för fiberbredband, TV och IP-telefon i varje rum. Abonnemang tecknas separat hos Telia. I hyran ingår TV-paket Telia Lagom. 

FÖRRÅD
Ja, i källaren. Tillgängligt via hiss.

POSTHANTERING
Morgontidningen lämnas utanför lägenhetsdörren. Övrig post hämtas i ett låst fack i entréplan.

TILLGÄNGLIGHET
Mycket god. Hiss som når alla plan. Tröskellöst golv mellan alla rum förutom till toaletten. Rullstolsförråd finns i fastigheten.

SÄKERHET
Till allmänna utrymmen (garage, tvättstuga, källarförråd och entréport) använder vi ett elektroniskt inpasseringssystem. Samtliga lägenheter har säkerhetsdörr. Porttelefon i entrén.

ALLMÄNNA UTRYMMEN
Tre gemensamma tvättstugor i kvarteren med elektroniska bokningstavlor. Cykelrum, barnvagns- och rullstolsförråd.

HUSHÅLLSSOPOR/ÅTERVINNING
Sopnedkast på innergården för hushållssopor. Miljörum för källsortering.

PARKERING
Cirka 200 garageplatser i markplan. Laddstolpar för elbilar finns.

GÅRD
Skyddad, grön innergård med markvärme på gångytor. Parksoffor, bord, lekytor, belysning vid portar och gångvägar.