Nya vyer. Mitt i stan.

Alldeles intill Industrilandskapet i centrala Norrköping bygger vi 392 hyreslägenheter med trivsam, öppen planlösning och välutrustade kök och badrum. I de högsta våningsplanen har du en fantastisk utsikt över hela Norrköping. Inflyttningen startar försommaren 2018.

Kvarnbacken är det perfekta läget för dig som vill bo centralt i city, ha gångavstånd till shopping, universitetet, IFKs hemmamatcher, muséer, Visualiseringscenter, Louis de Geer  konsert & kongress och mycket mer. Du får en toppmodern lägenhet i en miljö med många spännande kontraster, där
Norrköpings industrihistoria varsamt vävs in i framtiden.

Elva hus i tre kvarter

Kvarnbacken byggs i tre kvarter fördelade på elva hus. Husen har mellan fem och åtta våningar med lägenheter i storlekarna 1 till 4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats. Tillsammans knyter de samman området från S:t Persgatan till Industri­landskapet och skapar en komplett stadsdel i cityläge. Första etappen består av fem hus som ligger i kvarteret Kvarngatan/Källvindsgatan med beräknad inflyttning försommaren 2018.

Låt dig inspireras!

Samtliga lägenheter har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar stor frihet när du vill möblera efter din egen smak. Balkongerna är rymliga med plats för en skön sittgrupp och lite växter om du vill odla. Det finns antingen klädkammare eller skjutdörrsgarderober i rummen. Golven är av hög standard med parkett i samtliga rum samt klinker i hall och badrum. Badrummen har golvvärme och handdukstork samt tvättmaskin och tork­tumlare. I köket har du diskmaskin och induktionsspis med varmluftsugn.

Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Det finns också gemensam tvättstuga samt förråd, cykelrum, barnvagns- och rullstolsförråd.

Här bor du hållbart.

All vår nybyggnation av bostäder miljöklassas enligt standarden Miljöbyggnad Silver. Vi lägger särskild vikt vid att skapa miljövänliga bygg­nader och hållbara stadsmiljöer. Kvarnbacken värms med fjärrvärme och elen kommer från vindkraft och solenergi. Här har du också själv full kontroll över din el- och varmvattenförbrukning och kan på så sätt bidra till en bättre miljö. I garaget finns laddstolpar för elbilar. Vi har även sopsortering i särskilda miljörum.

Glöm bilen. Du kan gå till allt!

Du behöver egentligen ingen bil när du bor här. För härifrån har du nära till allt. Förutom kultur, nöjen, sport och shopping har du även vårdcentral, tandläkare, buss och spårvagn på gångavstånd. Det mesta finns bara några minuter bort. Och till Resecentrum tar det inte mer än cirka 15 minuter att gå. Men vill du ändå ha bil, ställer du den smidigt i garaget under huset där du kan hyra plats.

Inflyttning

Den första etappen, kvarter C, har fem hus vid Kvarngatan och Källvindsgatan. Denna etapp är klar för inflyttning försommaren 2018. Kvarter A med tre hus mellan S:t Persgatan och Kvarngatan är nästa etapp. Beräknad inflyttning här är vinter 2018/2019. Den sista etappen, kvarter B, ligger vid S:t Persgatan och beräknas vara klar för inflyttning våren 2019.

Översiktsplan

Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan så håller vi dig uppdaterad om Kvarnbackens utveckling

Snabba fakta.

ADRESS

S:t Persgatan, Kvarngatan, Källvindsgatan.

LÄGENHETER
1-4 rum med 2,60 meter i takhöjd. Lägenhetsyta 33-112 kvadratmeter.

UTRUSTNING
Ekparkett i alla rum, säkerhetsdörr till lägenheten, skjut­dörrsgarderober/klädkammare, ljudisolerade fönster med persienn, fönsterbänkar av stenmaterial. Badrum med elektrisk golvvärme, handdukstork, klinker och kakel samt tvättmaskin och torktumlare (kombinerad maskin i de mindre lägenheterna). Välutrustat kök med bland annat induktionsspis med varmluftsugn. Diskmaskin finns i alla lägenheter.

BALKONG/UTEPLATS
Lägenheterna har balkong eller uteplats med undantag för ett fåtal 2:or och ett antal 1:or.

EL- OCH VARMVATTENFÖRBRUKNING
 Individuell mätning.

TV/INTERNET
Anslutning för fiberbredband, TV och telefon i varje rum. Abonnemang tecknas separat hos Telia.

FÖRRÅD
 Ja, i källaren. Tillgängligt via hiss.

POSTHANTERING
Morgontidningen lämnas utanför lägenhetsdörren. Övrig post hämtas i ett låst fack i entréplan.

TILLGÄNGLIGHET
Mycket god. Hiss som når alla plan. Tröskellöst golv mellan alla rum förutom till toaletten. Rullstolsförråd finns i fastigheten.

SÄKERHET
Till allmänna utrymmen (garage, tvättstuga, vinds­utrymmen och entréport) använder vi ett elektroniskt inpasseringssystem. Samtliga lägenheter har säkerhetsdörr. Porttelefon i entrén.

ALLMÄNNA UTRYMMEN
Två gemensamma tvättstugor i kvarteren med elektroniska bokningstavlor. Cykelrum, barnvagns- och rullstolsförråd.

HUSHÅLLSSOPOR/ÅTERVINNING
Sopnedkast på innergården för hushållssopor. Miljörum för källsortering.

PARKERING
Cirka 200 garageplatser i markplan. Laddstolpar för elbilar finns.

GÅRD
Skyddad, grön innergård med markvärme på gångytor. Parksoffor, bord, lekytor, belysning vid portar och gångvägar.

Följ bygget av kvarteret Kvarnbacken

Se fler bilder från hur bygget av kvarteret Kvarnbacken växer fram via denna länk eller följ bygget live genom vår webbkamera.

Öppna webbkamera